ADAMS PARK- WYCOMBE WANDERERS

Ground nummer: 20

Bezocht: 13 september 2008
Wedstrijd Waarom Wycombe Wanderers? Ach waarom niet, het is goed te bereizen op één dag en dat logo is zo leuk. Bovendien is het bezoeken van league two wedstrijden vaak nog leuker dan die in de Premierhip. Op een zonnige septemberdag trokken we naar Adams Park.

Wycombe Wanderers

Brentford

0

0

 

 

toeschouwers:5.799

 

onze plaats in het stadion:

Veel beter kun je niet zitten: op de middellijn, tweede rij van onderen. Perfect zicht.

Franks Adams Stand, block E zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion
Adams Park is een mooi stadion dat precies past in een league one of league two omgeving. Ondanks dat het wordt gedeeld met rugbyclub London Wasps heb je geen moment het gevoel dat je niet in een voetbalstadion zou zitten. De Frank Adams stand is de nieuwe hoofdtribune,  een mooie tweelaags tribune, de rest is aanmerkelijk kleiner. Het uitvak is een omgebouwd staanvak, waar nu om de rij stoeltjes op zijn gemonteerd. Omdat het is overdekt en uiteraard pal op het veld staat is de akoestiek prima. Aan de overkant bevindt zich nog een echte staantribune, die zie je niet veel meer. Pal tegenover de Adams stand is de "oude" hoofdtribune, een wat klein gevalletje waaronder zich enkele bars en de clubwinkel bevinden. 

Wij hadden het geluk dat enkele geweldige supporters een stadiontour voor ons geregeld hadden. Samen met Moira, een van de senior security mensen werden we uitgebreid rondgeleid. We werden zelfs voorgesteld aan de managing director van de club. Het is erg leuk te zien dat mensen het leuk vinden als je uit Nederland komt, en bij Wycombe hadden ze een speciale manier om dat te laten merken:

 

sfeer
Wycombe stond bovenaan (na 5 speeldagen) maar het leek wel of de fans daar wat beduusd van waren, er werd maar incidenteel echt massaal gezongen. Wel zat het stadion lekker vol en was het vooral heerlijk ontspannen. 

clubwinkel:.
Omdat het stadion wordt gedeeld met de Wasps, geldt dat ook voor de clubwinkel. Die is dus voor de helft lichtblauw met donkerblauw en voor de helft geel-zwart. Voor een league 2 club was het opvallend uitgebreid. In het blauwe deel waren gelukkig ook een paar verschillende mutsen verkrijgbaar voor 8 pond, een prijs die vrij normaal is voor een muts.

catering:  
In het hele stadion zijn voldoende verkooppunten, waar behoorlijk wat te krijgen is. De hamburger smaakte wat plastic, 
waarschijnlijk omdat hij in zo'n zak zat waarin hij warm bleef. Maar slecht was ie ook weer niet. De kroegen onder de main 
stand zijn prima. Er is een luxere bar van de supportersclub aan de rechterkant van de oude main stand. Onder diezelfde 
tribune is Scores, een kleinere bar, waar het na de wedstrijd prima nagenieten was met de fans van Wycombe én Brentford.

geschat aantal supporters tegenstander: 1.500

sfeer in het uitvak:  
Heel goed, er werd permanent en massaal gezongen door de Brentfordfans. De passie was wat groter dan bij thuisclub, 
maar dat zorgde er dan weer voor dat die weer gingen reageren. Mooi!

impressie

Van de buitenkant niet zo opvallend

De moderne Frank Adams stand. Wij zaten op de onderste laag, precies in het midden.

Tijdens de rondleiding met Moira, Dave en Jeb

Het uitvak dat vol zou komen met Brentfordfans

Zo maar een wedstrijdbeeld

Adams Park ligt prachtig in een vallei

Panorama vanuit het uitvak

De staantribune voor de thuisfans

en de tribune voor de Brentfordfans

En nog wat impressies van Adams Park

 

hoe kom je er?
Als je afrit 4 van de M40 neemt volg dan de A4010 naar Aylesbury. Al vlug staat het stadion aangegeven al lijkt het op een gegeven moment of je geen borden meer tegenkomt. Gewoon door blijven rijden naar het dal en dan kom je er vanzelf.

tips:Wycombe is een aanrader, een leuk stadion in een schitterende omgeving. En de fans zijn zo verschrikkelijk gastvrij! 

Parkeer je auto net buiten het stadion, dat scheelt heel veel wachttijd na afloop. Er is nl. maar één weg naar buiten toe en die staat dus vol. Je kunt natuurlijk ook nog even blijven zitten en een biertje drinken, het is gezellig genoeg in Wycombe.

Tenslotte: Heel veel dank aan Dave Bartlett die ervoor zorgde dat ons bezoek veel meer werd dan alleen maar een potje voetbal kijken! Dat soort supporters zou iedere club moeten hebben.

Clubinfo:
officiële website: www.wycombewanderers.co.uk
Capaciteit: 10.000 
Adres: Hillbottom Road, High Wycombe, HP12 4HJ
Telefoon No:  01494-472-100