JJB STADIUM - WIGAN ATHLETIC

Ground nummer: 17

 

Bezocht: 3 februari 2007
Wedstrijd: Vooraf hadden we weinig verwachtingen in deze wedstrijd, het leek een leuk eendagstripje, goed te doen met een vlucht op Liverpool. Dat pakte wat anders uit door de mist. Heen via East Midlands airport en terug, na een nachtelijke taxirit tussen Liverpool en Londen vanaf Luton. Dat leverde ons wel de contacten met Glyn Jones op, waaraan we een geweldig bezoek aan Everton zouden overhouden. En o ja, er werd ook nog gevoetbald... 

Wigan Athletic

Portsmouth

1

0

68. McCullogh 1-0

 

toeschouwers:  15.093

 

onze plaats in het stadion:

east stand zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Op zich van binnen een mooi stadion met een prima zicht op het veld. De omgeving is echter verschrikkelijk. Het JJB stadion staat op een desolaat industrieterrein ergens buiten Wigan. Rondom het stadion staan nog meer sport- en winkelcomplexen. Je hebt echter geen moment het gevoel dat je in een voetbalomgeving rondloopt. 

sfeer: Wigan had net een record gevestigd door 8 wedstrijden op rij te verliezen. Het publiek liet zich daar niet door uit het veld slaan en bleef de club prima steunen. De aanjagers zaten in de hoek van de east stand die tegen het uitvak aanligt, maar ook de rest van deze tribune en de south stand doen goed mee. 
Voor de wedstrijd werd een zeer indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de overleden oud voorzitter Stan Jackson.

clubwinkel:  Tja, de clubwinkel... Er is er dus wel een in de "JJB superstore" een klein stukje buiten het stadion(!) maar die winkel was dus gewoon dicht toen we daar aankwamen. En dat minder dan 1 uur voor de wedstrijd! Onbegrijpelijk. En erger nog, voor het eerst in 17 stadions geen muts kunnen scoren. Een premierleague club onwaardig.

catering: Matigjes, slappe koffie met melk en een vrij smakeloze hotdog binnen het stadion. De hamburger buiten het stadion smaakte redelijk. 

geschat aantal supporters tegenstander: 1.500

sfeer in het uitvak: Er werd veel gezongen, maar dan vaak onder aanvoering van een trompet en een trommel. Dat gaf me herinneringen aan het huisorkest dat midden jaren 80 bij mijn eigen Willem II te horen was en die herinneringen stemmen me niet vrolijk. Niettemin een mooie following op een koude en mistige zaterdag. 

 

impressies:


het was mistig. Hier doemt het stadion op.

van buiten is het allemaal erg steriel

oud Willem IIer Denny Landzaat heeft ook hier fans

de aanhang van Pompey

vooraf een minuut stilte voor Stan Jackson

tegen het eind werd het nog wat mistiger

van binnen een fraai stadion

hoe kom je er?
Vanaf de M6 afslag 25 nemen waardoor je op de A49 komt die Wigan in voert. Na een kilometer of 5 en een aantal rotondes kom je bij een hele grote rotonde met links een aantal winkels waaronder een Aldi. Daar links Robin Park Road inslaan. Deze weg voert uiteindelijk naar het stadion dat goed aangegeven staat met bordjes. 

tips:
Let op: vooraan Robin Park Road staat al een parkeerterrein waar je voor 5 pond kunt parkeren. Niet doen, je bent dan nog mijlenver van het stadion af. Tegen het stadion aan ligt een mega-parkeerterrein waar je voor 4 pond terecht kan.

 

Clubinfo:
OfficiŽle website:www.wiganlatics.co.uk
Capaciteit: 25.023 (all seated)
Adres: Robin Park, Newtown, Wigan WN5 0UZ
Telefoon: 01942-774-000
Ticket Office: 0870-1122-552