VILLA PARK - ASTON VILLA

Ground nummer: 24

Bezocht: 28 november 2009

Wedstrijd: Je hebt van die ontmoetingen waar je je verschrikkelijk op kunt verheugen en dit was er zo een. Het moment dat de kaartjes op de deurmat gleden was er een van groot geluk. Twee ploegen die op dat moment in de top meedraaiden in een al door velen geroemd stadion. Als een van de twee dan ook nog Tottenham Hotspur heet, kan de dag van Stijn al niet meer stuk. 

Voor deze wedstrijd konden we nog mooi onze eerste non-league ground meepikken in Northwich. Helaas waren we daardoor wat laat in Birmingham zodat rustig rondlopen niet echt meer ging. Aan de andere kant was het hondenweer, dus zo erg was dat nu ook weer niet. 

Aston Villa

Tottenham Hotspur

1

1

10. Agbonlahor 

77. Dawson 

toeschouwers: 39.866 

onze plaats in het stadion

Holte End, lower tier 

Holte End zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion

In ťťn woord geweldig! Wat is Villa Park een fantastisch voetbalstadion. De buitenkant is volstrekt uniek, helaas konden we er in het donker geen al te mooie foto's van maken, maar de facade van de Holte end bijvoorbeeld is onovertroffen. Maar ook de ruimte om het stadion, met schitterende hekken met inscripties zijn prachtig. Ook van binnen is het heel erg mooi. Enig minpuntje vormt de north stand, die net te smal is waardoor de hoeken te ver open vallen. Ook de grote betonnen pilaren ernaast doen wat Stalinistisch aan. De club heeft echter plannen deze tribune t.z.t. te vervangen en daarmee ook de hoeken dicht te bouwen. Daarmee zou de capaciteit naar 51.000 worden opgeschroefd en zou Villa Park helemaal af zijn. Het zou dan wat mij betreft op de werelderfgoedlijst geplaatst moeten worden! 

sfeer

Prima! We hadden bewust gekozen voor de Holte End en dat was een gouden greep. Een tribune waar zo'n 10.000 fanatiekelingen zitten (meestal staan, we zijn gedurende de wedstrijden zeker 35 keer opgestaan) en die maken een flinke hoop herrie. Omdat ook Spurs een luidruchtige aanhang bij zich had, was het helemaal goed met de sfeer. 

clubwinkel

Niet bezocht vanwege tijdgebrek. Wel een caravan met officiŽle clubartikelen. Uiteraard was de sortering daar iets minder uitgebreid, maar er waren genoeg verschillende mutsen te krijgen. Wel duur, 10 pond voor een muts is boven het Ray Wilson gemiddelde.

catering

Niks mis mee, onder onze tribune kon uitgebreid gegeten en gedronken worden met het reguliere aanbod van burgers, pies en hotdogs, net als bij verschillende stalletjes in de buurt van het stadion. Bij Villa weten ze dat de inwendige mens niet vergeten moet worden. 

aantal supporters tegenstander: 2.862

sfeer in het uitva

Prachtig, zeer gepassioneerd en hard zingend. De Spurs lieten weten dat ze er waren! Het tergend langzaam gezongen "Oh when the Spurs go marchin' in" was erg indrukwekkend. Je moet je inhouden om niet mee te zingen, maar dat was op onze plek in het stdion niet verstandig geweest!

Conclusie

Als je ooit in Engeland naar het voetballen wilt gaan, al is het maar eens in je leven, ga dan naar Villa Park. Hier proef je hoe het allemaal bedoeld is en zul je begrijpen waarom steeds meer Nederlanders geregeld wedstrijden in Engeland bezoeken. Het moet een voorrecht zijn Villa fan te zijn en tweewekelijks in deze tempel plaats te nemen. 

impressie

Het was nat en donker in Birmingham

De prachtige facade van de Holte End. Overdag nog veel mooier :)

spelmoment

het werd 1-1 in een heel aantrekkelijke wedrstrijd

ongeveer 3.000 Spursfans (onder ťn bovenvak)...

...vieren de 1-1 van Dawson 

Villa Park is prachtig

hoe kom je er?
Eigenlijk heel makkelijk: Villa Park is zichtbaar vanaf de M6 (als je tenminste NIET de ringweg van de M6 neemt zoals wij deden, maar de M6 volgt die via de stad zelf leidt). Afslag 6 nemen en daar staat het stadion vlug genoeg aangegeven. Er zijn heel erg veel bewaakte parkeerplaatsen waar je je auto voor 5 pond kwijt kunt. Als je in de buurt parkeert loop je de kans dat de lokale jeugd wat ponden vraagt om "op je auto te passen". 

Clubinfo:
officiŽle website: www.avfc.co.uk
Capaciteit: 42.640 (all seated)
Adres: Villa Park, Trinity Rd, Birmingham B6 6HE
Telefoon:  0121 327 2299: