ROOTS HALL - SOUTHEND UNITED

Ground nummer: 13

Bezocht: 27 januari 2006
Wedstrijd
Op een ijskoude januari avond naar een badplaats, we hebben wel eens een gelukkigere hand van wedstrijden prikken gehad. Niettemin, het voorafje voor onze eerste FA cup ontmoeting op de volgende dag, was er een tussen twee clubs die ons tevoren niet teveel zeiden. We besloten ons maar eens te laten verrassen. 

Southend United

Swindon Town

2

0

31. Guttridge 1-0
32. Gower 2-0

 

toeschouwers: 7.945

onze plaats in het stadion:

West Stand, block S zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

indruk stadion:  Roots Hall is een echt Engels stadion, midden in een woonwijk en met vier verschillende tribunes. De kopse kanten zijn vrij nieuw, waarbij de dubbellaags south stand wat overdreven overkomt. Twee lagen van ieder 8 rijtjes of zo is wat mager. Dan is de noordtribune beter geslaagd. De Main (east) stand en de west stand zijn heel krap en oud. De west stand heeft ook nog een hoop palen die het uitzicht belemmeren, we moesten ons regelmatig in allerlei bochten wringen om het spel te kunnen volgen.

sfeer: Goed, er wordt vanaf alle zijden gezongen, al gaat het wat anarchistisch en dus regelmatig door elkaar heen. Wel mooi dat iedereen vrij fanatiek meeleeft.

clubwinkel: Die is vrij bescheiden van omvang en dat past ook wel bij deze club. Ze hadden welgeteld één soort muts en die vloog de winkel uit. Zelden is een muts zo nodig geweest als op Roots Hall bij -3, sneeuw en een gure oostenwind!

catering: Ik heb hem niet kunnen ontdekken, al liepen er mensen met koffie rond. De meeste fans brengen zelf wat mee van huis, gelet op de hoeveelheid (thermos)flessen om ons heen. Maar al was er een verkooppunt, dan was dat niet te bereiken vanaf de overvolle en krappe west stand.

geschat aantal supporters tegenstander: 350

sfeer in het uitvak: Niet zo goed, maar waarom ook? Als je 22e staat en na een half uur al met 2-0 achter komt, dan vergaat de lust tot zingen. Dat gebeurde van te voren nog wel een beetje. Maar toch petje af voor de mensen die hun club in deze barre tijden nog zo trouw volgden! 

 

impressies

een overzicht vanaf de West stand een half uurtje voor de wedstrijd

 

de volgende ochtend gingen we nog even terug en toonde Roots Hall zich in volle glorie. 
deze foto is genomen vanaf de East stand

hoe kom je er?
Openbaar vervoer: o.a. buslijn 9 stopt vlak bij Roots Hall.  Roots Hall ligt aan Victoria Avenue, een van de grotere wegen van de stad. Komende uitde richting Londen volg je de A127 tot je niet meer verder kunt.  Met de auto kun je in de buurt parkeren. Als je vroeg genoeg bent (zoals wij) zet je hem zelfs pal naast de hoofdingang.

tips: Southend is een leuke badplaats, maar bezoek die toch vooral in de zomer! Verder kan deze club niet meer stuk bij ons omdat ze spelen met een linksback die Wilson heet. Een passender hommage aan onze held Ray hebben we in alle eerdere wedstrijden nog niet gezien.

Clubinfo

website: http://www.southendunited.co.uk
Capacity: 12,392 (all seated)
Address: Victoria Ave, Southend-On-Sea, SS2 6NQ
Telephone No: 0870-174-2000 
Ticket Office: 0870-174-2001of online via de website.