SPOTLAND - ROCHDALE

Ground nummer: 8

 

Bezocht: 30 oktober 2004
Wedstrijd De eerste wedstrijd van een weekend dat ons ook nog in Leeds zou brengen, vond plaats in Rochdale tussen de plaatselijke helden en Macclesfield Town. Een duel tussen twee vaste bespelers van league 2 en daarmee een waardige kennismaking met het voetbal op het laagste betaalde niveau

Rochdale

Macclesfield Town

3

0

Holt (42)
Cooksey (55)
Jones (67)

  

toeschouwers: 2.704

onze plaats in het stadion:

Motorama Stand (Main Stand, vrije plaatskeuze) zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Vrij klein, maar niet té klein, de Thwaites Beer Stand is een mooie ouderwetse staantribune (met een vreselijke naam) achter het doel aan de westkant. Een prima stadion voor league two voetbal.

sfeer: Tot de 1-0 maakten de gasten de sfeer, daarna werd er door de Rochdale fans regelmatig "van doel naar doel" gezongen. Met die paar duizend mensen kwam er daardoor toch een leuke sfeer.

clubwinkel: uiteraard wat klein, maar toch zeker 4 verschillende mutsen. Bovendien in de aanbieding!

catering: Het café onder een van de tribunes was prima. Groot en met een echte voetbalsfeer. De catering in het stadion was daarentegen bedroevend. Pasteitje was erg vet, smakeloos en leverde meteen maagklachten op. Rijp voor de vuilnisbak! Omdat er in de directe omgeving ook niks te vinden is, kun je beter met een goed gevulde maag afreizen naar Rochdale.

geschat aantal supporters tegenstander: 400

sfeer in het uitvak: Zolang het gelijk opging maakten ze een mooi sfeertje. Op Spotland zitten de uitfans aan de lange zijde, een tribune met een goede akoestiek en dat maakt het sfeervol.

 

impressies

het affiche voor vandaag

we waren ruim op tijd, dus genoeg gelegenheid voor wat foto's van Spotland, home of Rochdale. Dit is de Willbuts Lane Stand

...of The Dale, zoals de fans de club noemen (WMG Stand)

De wedstrijd eindigde in een simpele 3-0 voor de thuisclub
Op de achtergtond het uitvak.

hoe kom je er?
Openbaar vervoer hebben we niet gezien, al zullen er best bussen rijden. Met de de auto de M62 bij afrit 20 verlaten en de A627 naar Rochdale nemen. Op het einde van de A627(M) de linkerbaan nemen om bij de verkeerslichten linksaf te slaan. Bij de rotonde rechtdoor naar Roch Valley Way. Weg volgen tot aan Sandy Lane, vervolgens is het stadion na ongeveer driekwart mijl ligt. Parkeerplaatsen zijn er niet, parkeer je auto een stukje ten noorden van het stadion langs de weg.

tips: Het stadion heeft een café onder de grote zittribune aan de kopse kant. Dat scheelt een hoop gezoek in de omgeving, want Spotland ligt midden in een (saaie) woonwijk. 

 

Clubinfo

officiële website: www.rochdaleafc.co.uk
Capaciteit: 10.249
Adres: Sandy Lane, Rochdale, OL11 5DS
Telefoon: 01706-644-648
Ticket Office: zie boven
Fax No: 01706-648-466