Zelf Reizen 


Kaartjes
Voor veruit de meeste clubs, en sowieso voor wedstrijden die niet in het Premiership gespeeld worden, kun je makkelijk zelf kaarten regelen. Ook hier geldt, check de websites van de clubs voor informatie. Vaak kun je online bestellen, maar ook telefonisch bestellen gaat prima. Zeker bij kleinere clubs is de service fantastisch als je erbij vertelt dat je helemaal uit Nederland komt. Soms kun je voor kaarten ook terecht bij ticketmaster:

Voor sommige grote clubs is het lastig om kaarten te krijgen. Een prima tip die we kregen van Mark: als je naar een grote club wilt dan is het raadzaam om voor pak hooguit 40 pond een jaar member te worden zodat je makkelijker aan kaartjes kunt komen. Niet goedkoop maar het blijft altijd veel goedkoper om het zelf te regelen dan een georganiseerde pakketreis. Zelf hebben we dat inderdaad ook gedaan bij Everton, waar dit zelfs maar 10 pond extra kostte en we zo verzekerd waren voor kaartjes voor Everton-Liverpool!

Als je toch een reis naar het buitenland onderneemt, probeer dan meteen twee wedstrijden in een weekend te bezoeken. Vaak worden er wedstrijden live uitgezonden op vrijdag of zondag. Dat zijn lang niet altijd de echte toppers. Als je een kaartje voor zo'n wedstrijd hebt, zoek dan naar een wedstrijd in de buurt op zaterdag. Soms heb je ook te maken met een early kick off, een wedstrijd die om 12.00 of 13.00 begint. Met veel geluk kun je dan een tweede wedstrijd meepikken op dezelfde dag omdat er ook vaak om 17.30 wordt afgetrapt bij een tv-wedstrijd.

Er bestaat een prachtige engelstalige website waarin alle stadions uit de vier leagues (en nog meer) worden beschreven. Deze site is bedoeld voor supporters van bezoekende clubs, maar is ook voor Nederlandse Engelandgangers onmisbaar. Wij beleven er erg veel plezier aan.

 

Vliegen
Als je tijdig weet wanneer je gaat kun je erg veel besparen op je vliegticket. Engeland is bij uitstek een bestemming van veel prijsbrekers. Let wel op: vaak vliegen die voor de zakelijke markt, waardoor de "terugvluchten" vaak in de vooravond of het eind van de middag plaatsvinden. Een handig totaal overzicht van goedkope maatschappijen vind je op lowcostairlines.nl, maar echt ideaal is skyscanner.nl
. Ook onze vertrouwde KLM doet steeds meer mee met het goedkoop aanbieden. Veel steden zijn retour voor 100 euro te bereiken, mits er een nacht tussen heen- en terugreis. 

naar bijna overal :-)
naar Leeds 
naar Londen (Gatwick, Luton en Stansted), Liverpool en Bristol
naar Birmingham, Cardiff, Nottingham en Londen Heathrow
naar Southampton, Norwich. Leeds en Exeter
naar Londen Stansted (vanuit Rotterdam)
naar Londen City en Manchester (vanuit Antwerpen en Rotterdam)
naar veel steden, vanuit Weeze en Eindhoven

Engeland kent veel regionale luchthavens, bijgaand kaartje 
geeft ze allemaal weer. 
Op de UK airport guide vind je per luchthaven allerlei handige links.
Zo heb je altijd een actueel overzicht van de maatschappijen die op de 
verschillende luchthavens vliegen. 

Naar Engeland vliegen is soms een stuk goedkoper als je net over de grens opstapt. Met name in Duitsland liggen veel regionale luchthavens binnen handbereik: Bremen, Münster, Dortmund, Weeze, Düsseldorf en Keulen liggen geen van alle erg ver van de grens. In België zijn er luchthavens in Oostende, Charleroi, Antwerpen, Luik en (uiteraard) Brussel 

Met de auto en de boot:

http://www.poferries.nl Calais - Dover
http://www.seafrance.nl Calais - Dover
http://www.hoverspeed.co.uk Calais - Dover
http://www.ferrysale.com Aanbiedingen Calais - Dover
http://www.stenaline.nl Hoek van Holland - Harwich
P en O ferries Rotterdam - Hull
http://www.dfdsseaways.nl/dfdsseaways/nl IJmuiden - Newcastle
http://www.londonexpress.nl/ Londen met trein en boot
http://www.overtocht.nl/transport/gbindex.html alles

De kanaaltunnel

Wat ons betreft is de tunnel een absolute aanrader. Goedkoop, makkelijk en mocht je een trein missen dan gaat er zo weer een volgende. Let op: je moet altijd van tevoren reserveren, maar eenmaal ter plaatse kun je makkelijk een eerdere trein nemen als dat zo uitkomt.

auto
trein

Routeplanners

Handig voor de complete reis, of voor het deel in Engeland zelf:

map 24
AA routeplanner 
RAC routeplanner

 

.