THE MADEJSKI STADIUM - READING

Ground nummer: 31

 

Bezocht: 19 november 2011

Wedstrijd: Bij sommige clubs heb je vooraf hoge verwachtingen, maar bij sommige heb je geen idee wat je te wachten staat. Wij hadden dat bij Reading. Als je de 92 wilt doen hoort Reading daar ook bij, dus we besloten een wedstrijd te kiezen die wat extra's had: Reading - Cardiff. Een jaar eerder nog schakelde Reading Cardiff uit in de playoffs dus er zat nog wat oud zeer bij de uitsupporters. In Cardiff hadden we enkele erg aardige mensen ontmoet, en een zwak gekregen voor de club. Voor de wedstrijd troffen we Andy, een van hen in een gezellig weerzien. Toen we elkaar ook onder de wedstrijd "spotten" kreeg ik op het Readingvak wat donkere blikken op me gericht toen ik de "ayatollah" (de Cardiffgroet) ontving vanuit het uitvak. Een uitvak dat was gevuld met ruim 4.000 Welshmen, erg indrukwekkend.

Maar terug naar Reading: de verwachtingen waren niet hoog of laag, ze waren er gewoon niet. We zouden echter zeer positief verrast worden deze dag!

  Reading

Cardiff City

1

2

 

1-2 Karacan (78)

0-1 Wittingham (2)
0-2 Hudson (70)

toeschouwers: 20.361

onze plaats in het stadion

Kyocera Mita Stand, block Y24 zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

indruk stadion

Wat een leuk stadion! Van buiten is het Madejski niet echt bijzonder, en de naam doet ook het ergste vrezen, maar van binnen is het gewoon prima in orde! De hoofdtribune is dubbellaags, de rest enkel maar niet veel lager. De hoeken lopen door waardoor een intiem stadion ontstaat. De akoestiek is ook prima in orde, zeker op onze plek, niet te ver van het uitvak en naast de fanatieke Reading vakken. 

sfeer

Er is maar een relatief klein deel van de aanhang van Reading echt fanatiek, en zo heel af en toe laat een trommelaar ergens in het midden van de tribune waar wij zaten van zich horen. Maar stil is het ook weer niet. We hadden echter geluk dat de 4.000 Cardiff fans een supersfeertje creŽerden waardoor het een heerlijk middagje werd. 

clubwinkel

Reading deelt het stadion en dus ook de winkel met een rugbyclub (net als Cardiff trouwens), maar het voetbaldeel is goed in orde! Veel verschillende zaken, de mutsencollectie is uitgebreid maar wel vrij duur (10 pond). Gelukkig konden we in de opruiming een mooi exemplaar scoren voor de helft van het geld. Pluspunten!

catering

De catering is prima, zowel in het stadion als daarbuiten, waar het wemelt van de verkoopstandjes. Prima burgers voor een schappelijke prijs. Bovendien ligt het stadion bij een groot retailpark met o.a. een McDonalds. Die was vandaag ook ontdekt door de Cardiff aanhang waardoor er daar topomzetten werden gedraaid.

aantal supporters tegenstander: 4.000

sfeer in het uitva 

Geweldig! Onze verwachtingen waren na Cardiff-Swansea hooggespannen en we werden niet teleurgesteld. Geholpen door een vroege voorsprong zijn de Bluebirds geen seconde stil geweest. Naast de traditionele liederen zat er ook de nodige hunor in, zeker toen een dikke Readingsupporter met ontbloot bovenlijf en zijn vriendin werden gedist. Vermaak van de bovenste plank!

Conclusie

Reading moet je gewoon een keer doen! Hartstikke leuk stadion, niet duur, leuke mensen, opvallend veel mooie vrouwen (zeker voor Engelse begrippen) en prima bereikbaar vanuit Nederland. Tot nu toe is het Madejski stadium een van de grootste meevallers uit het Ray Wilson project. 

impressie

Als we zelf rijden is Maidstone een vast rustpunt na de tunnel

Na de eerste burger van de dag ging het verder westwaarts

een dikke 550 kilometer van Tilburg zijn we er

Reading is een oudje (1871!) en deelt zijn stadion met de London Irish Rugby club

veel cardiff-fans vandaag

en veel catering!

De clubwinkel is hier prima op orde

mutsen-keuze te over voor Stijn, dat mogen we graag zien

binnen worden we aangenaam verrast. De hoofdtribune...

...mooie hoeken, iets waar ik persoonlijk erg gevoelig voor ben

de northstand

en de korte kant voor de uitsupporters

uiteindelijk zaten er 4.000

en die vierden al binnen 2 minuten feest (bij Reading geeft de klok aan hoe lang je nog moet spelen)

 

maar in ons vak viel ook genoeg te genieten

even werd het onvriendelijk toen de frustratie bij Reading opliep en zo'n 70 Cardiff fans vol overgave op de uitdaging ingingen

in de rust konden we even naar buiten om af te koelen

na rust speelde Cardiff naar de eigen fans

en met succes

het tegendoelpunt van de thuisclub mocht niet meer baten

Het Madejski is een bezoek meer dan waard

hoe kom je er?

Het stadion van Reading is makkelijk te bereiken vanaf de M4. Afslag 11 nemen en het stadion staat verder goed aangegeven. In de buurt is behoorlijk wat (betaalde) parkeerruimte. Wij waren de gebruikelijke 5 pond kwijt voor een plaatsje vanwaar we erg snel weer de snelweg op waren. Pas op: je mag niet parkeren op het gratis parkeerterrein van het winkelcentrum, daar geldt op wedstrijddagen een verbod om langer dan 1,5 uur te parkeren en er wordt gecontroleerd. 

Clubinfo:
OfficiŽle website: www.readingfc.co.uk
Capaciteit:26.200
Adres: Bennett Road, Reading, RG2 0FL
Telefoon: 0118 968 1100
Ticket Office: 0844 249 1871