VALE PARK- PORT VALE

Ground nummer: 21

Bezocht: 4 oktober 2008
Wedstrijd:
Tevoren bedenk je je van alles bij deze wedstrijd: Twee van de oudste ploegen uit de league (resp. uit 1876 en 1862), twee "kleine broertjes van..." (resp. Stoke City en Nottingham Forest), twee zwart-wit gestreepten. Kortom, we hadden er zin in. 

Port Vale

Notts County

1

2

1-1 Rodgers (48)

0-1 Forrester (6)

1-2 Weston (66)

toeschouwers:6.247

onze plaats in het stadion:

Vierde rij van onderen, geen palen die in in de weg staan, prima zicht!

Railway paddock zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion
Vale Park is een apart en lekker authentiek stadion. De tribunes zijn grotendeels verschillend van bouw en deels aan elkaar "geknutseld" met hoekoplossingen. De hoofdtribune (Lorne Street Stand) is nieuw, maar helaas maar voor de helft af. Dat schijnt al geruime tijd het geval te zijn. Het lijkt alsof er alleen nog een stel stoelen opgeschroefd moeten worden, maar dat blijkt lastig. Door de bijzondere kleur van alle stoelen (ergens tussen geel en oranje in) komt Vale Park mooi over. Verder ligt het ook leuk, aan de rand van zo'n typisch Engels buurtje en bovenop een heuvel. Daardoor zagen we het al vanaf de snelweg liggen. Omdat het verder nergens staat aangegeven kostte het ons toch nog ruim een half uur en vier keer fout rijden voor om het te vinden. Maar ach, als je 3 uur voor de kickoff aankomt is dat geen drama. De auto konden we goed kwijt op 5 minuten lopen en dicht bij de uitvalsweg. De terugreis verliep daardoor erg vlot. 

sfeer
Deze wedstrijd was de vijfde verliespartij op rij waardoor de Valiants zakten naar plaats 19 in League two. Dan wordt de sfeer er niet beter op. Toch heeft de club échte supporters, van die hele trouwe die altijd blijven komen. Meer dan 6.000 mensen voor deze wedstrijd is indrukwekkend. Daardoor oogde het stadion (capaciteit 19.000) ook niet al te leeg en daar waren we tevoren wel bang voor. Tijdens de wedstrijd veerde men alleen echt op in het eerste kwartier na rust, toen Port Vale eindelijk wat ging voetballen. Dat gaf ons een idee van hoe het hier zou zijn als men meedoet bovenin met het dubbele aantal mensen op de tribune. Dan moet het heerlijk spoken op Vale Park. 

De eerste helft zagen we de slechtst spelende ploeg tot nu toe, het was een klein wonder dat er bij de rust pas 0-1 en geen 0-5 op het bord stond. Dat leidde tot veel cynisme en boegeroep onder de thuisfans.

clubwinkel:.
Mooi en erg goed gesorteerd. We waren erg vroeg waardoor we in alle rust konden rondkijken. Eén nadeel: de mutsen hangen achter de toonbank. Dan moet je dus aan een van de 3 onverstaanbare piepjonge hoogblonde verkoopdelletjes (in Port Vale shirt) gaan vragen of je alsjeblieft een muts mag passen. Overigens hadden ze veel verschillende mutsen, ook hier voor de standaardprijs van 8 pond. 

catering:  
Vooraf hebben we buiten het stadion een behoorlijk goede hamburger op bij zo'n verkoopwagentje. Goedkoop en goed vullend. In het stadion waren verschillende stalletjes achter de tribune, weggestopt in soort van steegje. Omdat wij pas op het einde van de rust besloten wat te gaan kopen, grepen we mis op de broodjes worst en moesten we het doen met een mars. Die smaakte uiteraard als alle andere marsen ter wereld.  

aantal supporters tegenstander: 679

sfeer in het uitvak:  
Het was duidelijk dat de mensen uit Nottingham het hoogste woord hadden deze wedstrijd. Er werd regelmatig door een behoorlijk deel van hen gezongen. Halverwege de eerste helft werd de superioriteit van de het spel begeleid door luide olé's bij ieder balcontact. 

impressie

het stadion doemt op aan de rand van een park en heeft het trainingscomplex om de hoek.

en overigens ook volkstuinen

de entree: Port Vale, van 1876!

de tegenstander is van 1862. Het duel der krasse knarren!

de ingang van de Railway Stand (links) Rechts de tribune voor de uitsupporters

De rivaliteit met stadsgenoot Stoke City is groot. Cityfans hebben een boodschap achtergelaten.

The away end met een kleine 700 Notts County fans

dit stukje van de main stand gaat nog, maar...

... de rest komt maar niet af, heel vreemd.

een panoramashot van de lower Railway stand en achter het doel de BIG AM stand

hoe kom je er?
Port Vale speelt in Stoke-on-Trent dat bestaat uit 6 aan elkaar gegroeide kernen. Houd in de gaten dat Vale in het stadsdeel Burslem speelt, dat maakt het enigszins makkelijker. Beschrijving volgens de away ground guide: Vanaf de M6 bij junction 16 de A500 naar Stoke on Trent volgen. Afslaan bij de A527 Tunstall/Burslem exit. Voorbij de Price Kensington fabriek rechtsaf naar Burslem town centre. Al maar doorrijden de heuvel over tot in Burslem town centre. Rechtdoor bij de verkeerslichten en dan de eerste links naar het stadion.

Voor ons gold: doorrijden tot aan de Kentucky Fried Chicken (die er vreselijk onsmakelijk uitziet, we hebben ons daar maar niet aan gewaagd) en daar vragen aan de verkoper. Dan blijk je er nog maar 5 minuten van af te zijn. 

Clubinfo:
officiële website: www.port-vale.co.uk
Capaciteit: 18.947 (all seated)
Adres: Hamil Rd, Burslem, Stoke On Trent, ST6 1AW
Telefoon No:  01782 655 800