HILLSBOROUGH - SHEFFIELD WEDNESDAY

Ground nummer: 2

Bezocht: 26 december 2002
Wedstrijd: Na onze première bij Spurs, waar we nog met een georganiseerde reis heen waren geweest, besloten we dat we dat zelf voor veel minder geld ook moesten kunnen. Het idee voor "the 92"was geboren en de tweede stop op deze reis was het roemruchte Hillsborough. Op Boxing Day, hoe Engels wil je het hebben? Een aansprekende tegenstander, en nog 2 dagen Sheffield voor de boeg, inclusief een bezoek aan grote rivaal Sheffield United. Enig minpuntje: het weer, maar dat hadden we kunnen weten natuurlijk. Het blijft Engeland...

Sheffield Wednesday

Nottingham Forest 

2

0

45. Sibon 1-0
55. Johnston 2-0 

 

toeschouwers: 26.362

 

onze plaats in het stadion:

north stand zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Hillsborough is een echt voetbalstadion, groot en indrukwekkend, perfect zicht op het veld en stoelen met een beetje beenruimte. Bovendien een stadion met veel historie en een prachtige naam. Je verwacht er veel van, en wordt niet teleurgesteld. 

sfeer: Er speelde een huisorkest op de Kop en dat kan toch echt niet meer! De fans maken de liederen die ze inzetten wel af en doen massaal meee. Bovendien zijn ze erg trouw. Stijf onderaan in de First Division en toch 26.000 man op de tribunes. Hulde!

clubwinkel: Zeer groot en overzichtelijk, al was het mutsenaanbod beperkt. Zeer klantvriendelijk. Ik moest ze er zelf op wijzen dat het alarm afging omdat ze een plaatje uit mijn muts waren vergeten te halen...

catering: Lekkere vleespasteitjes die nog best vers waren, daarentegen koffie die standaard met melk werd geserveerd. Veel verkooppunten in het stadion en korte wachttijden. En ook nog een vriendelijke bediening. Prima geregeld dus.

geschat aantal supporters tegenstander: 6.000 (!)

sfeer in het uitvak: Onvoorstelbaar veel meegereisde supporters, het was weliswaar Boxing Day, maar toch... Ze deden de eerste helft goed mee en zorgden voor een prima sfeer. Toen de club eenmaal achter kwam vielen ze wat stil. Jammer. Hierdoor werden we wel benieuwd hoe het zou zijn in Nottingham. De club steeg met stip op het wensenlijstje.

impressie

Hillsborough is een kolos in zijn omgeving...

Stijf onderaan en toch 26.000 toeschouwers! De Kop zat vol

Een duel tussen twee sleeping giants, Forest nam 6000 man mee!

na afloop konden de Wednesdayites tevreden aan de restanten van de Kerstkalkoen 

 

hoe kom je er?
Het stadion is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het centrum rijden trams tot vlak bij het stadion. Neem de gele tram en stap uit op Leppings Lane of neem de blauwe en stap uit op Hillsborough. En volg daarna gewoon al die mensen in een blauw-wit shirt...

Per auto de A61 naar Sheffield volgen en die nadat je de stad in bent gereden nog ongeveer 8 mijl blijven volgen. Hillsborough doemt op aan de rechterkant.

tips: Als je tijd hebt, loop dan even om het stadion heen en bezoek het monument ter herdenking van de ramp waarbij 96 Liverpoolfans omkwamen. Ook dat is Hiilsborough.

 

Clubinfo:
officiële website: www.swfc.co.uk
Capaciteit: 39.859 (all seated)
Adres: Hillsborough, Sheffield, S6 1SW
Telefoon No: 0114-221-2121
Fax No: 0114-221-2122
Ticket Office: 0114-221-2400
Ticket Office Fax: 0114-221-2401