CARROW ROAD - NORWICH CITY

Ground nummer: 12

 

Bezocht: 29 oktober 2005
Wedstrijd: Weer een handig dagtripje met de boot: Norwich. Tegen Sheffield Wednesday, waar Stijn na ons kerstbezoek nog steeds een zwak voor heeft. Genoeg reden om in te schepen vanaf Hoek van Holland. 

Norwich City

Sheffield Wednesday

0

1

  

79. Brunt 0-1 

toeschouwers: 25.383

onze plaats in het stadion:

Jarrold stand, vak M zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion:  Carrow Road is een beetje onevenwichtig opgebouwd, het is duidelijk dat het in de loop der tijd langzaam is uitgebreid tot wat het nu is. De oorspronkelijke hoofdtribune is nu de kleinste (want enkellaags) en de hoek tussen Jarrold Stand en Barclay End is nog open, waardoor de beslotenheid ineens wegvalt. Dat is jammer, want op zich is Carrow Road verder een gezellig stadion met prima voorzieningen en een goed zicht op het veld vanaf alle tribunes. 

sfeer: Deze wedstrijd betekende de derde opeenvolgende nederlaag, dus op het eind was de sfeer wat minder. Tijdens het grootste deel van de wedstrijd was die echter okť. Het zat lekker vol en er werd van verschillende kanten gezongen. 

clubwinkel: Niet zo heel erg groot, en nogal duur. Bovendien een wat tegenvallend mutsenaanbod, maar daarentegen wel erg veel kleding.

catering: Prima! Norwich staat landelijk bekend om zijn catering en dat is terecht. Bij de verkooppunten is het druk, maar door de ruime opzet en grote hoeveelheid verkopers sta je nooit lang in de rij, en dat is bij veel clubs anders. De bediening was ook erg vriendelijk.

geschat aantal supporters tegenstander: 2500

sfeer in het uitvak: In het begin vrij rustig, maar toen duidelijk werd dat Wednesday punten ging pakken werd het er erg gezellig. 

 

impressies:


De route van station naar stadion loopt via 
een opgeknapt stukje centrum


eerst even indrinken in de Lloyds Bar met 
Wednesday(voorgrond) en Norwich fans 


De nieuwe Norwich and Peterborough Stand

Norwich is een familieclub, het clubgevoel wordt er 
jong ingestopt en gaat er nooit meer uit.

hoe kom je er?
Wij kwamen er met de boot en de trein. Met de boot naar Harwich en daarna per trein naar Norwich. Het stadion ligt een kwartiertje lopen van het station en is makkelijk te vinden. Tussen station en stadion ligt de pub Lloyds number 1, een aanrader. Norwich en Wednesdayfans zaten er gebroederlijk door elkaar, er was prima eten en, vrij uniek, veel buitenlands bier. Leffe en Duvel waren bijvoorbeeld op fles verkrijgbaar!

tips: Deze bar dus en verder: als je met een GoLonden arrangement van Stenaline gaat, denk er dan aan dat je nog een extra treinkaartje moet kopen voor het traject Ipswich - Norwich. Wij kregen van de zeer vriendelijke loketmedewerker op Harwich de tip een dagkaart te kopen, waarmee je voor 10 pond onbeperkt kunt reizen. Dat is bovendien goedkoper dan een retourtje. Ik heb me prima vermaakt tijdens ons dagje Norwich, een erg sympathieke club in een leuke stad.

Clubinfo

officiŽle website: www.canaries.co.uk
Capaciteit: 26.034 (all seated)
Adres: Carrow Road, Norwich
Telefoon: 01603-760760
Ticket Office: 0870-444-1902