VICTORIA STADIUM- NORTHWICH VICTORIA

Ground nummer: 23

Bezocht: 28 november 2009

Wedstrijd: Een tussendoortje, maar wel een leuk! Omdat het hoofddoel van deze dag (Aston Villa - Spurs) pas om 17.30 begon, konden we mooi een FA cup wedstrijd meepikken. Weliswaar niet voldoend aan de "92"eis dat het stadion van een league club dient te zijn, maar who cares? Het was leuk in Northwich!  

Northwich Victoria

Lincoln City

1

3

Bailey (47)

Fagan (18) 

Clarke (49, 64)

toeschouwers: 3.544 

onze plaats in het stadion

Eigenlijk overal, als je eenmaal binnen was kon je vrij rondlopen

  zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion

Voor een club die in de Blue square north (6e divisie!) speelt is het een heel mooi complex. Uiteraard is het allemaal wat amateuristischer, maar dat hoort ook op dit niveau. De twee tribunes aan de lange zijde zien er, zeker als ze zo vol zitten als bij deze wedstrijd, prima uit. De Dane Bank Terrace is een staantribune over de volle lengte van het veld, dat is leuk en geeft veel sfeer.

sfeer

Het was dť wedstrijd voor de Vics, die een ronde eerder hadden gestunt door Charlton Athletic uit te schakelen. Er was dan ook een record aantal toeschouwers aanwezig en dan zijn wij nog niet eens meegeteld, want we kwamen gratis binnen! Een kwartier te laat, alles was gesloten en uitverkocht, maar een reuze aardige steward kon het niet over zijn hart verkrijgen twee mannen uit Nederland te weigeren. Mooi toch! De sfeer was uitgelaten en zeker tot aan de 1-3 was er volop het geloof op een nieuwe stunt. Door de grote aanhang van Lincoln was er sprake van een leuke cupsfeer. Zelfs inclusief een pitch invasion na afloop, waarschijnlijk vanuit het motto: nu of nooit! 

clubwinkel

Op de foto staat er een, maar in de rust werd daar alleen drank verkocht (die op andere plaatsen al ver voor de rust op was, het was tenslotte feest). Toch liep bijna iedereen met een groen-witte muts of sjaal, dus er zal er ongetwijfeld eentje zijn waar ze wel wat verkopen. 

catering

Ik heb ongeveer 20 minuten van de eerste helft in de rij gestaan voor een watertje (cola was op), een bier (nog net niet op) en een kale burger (kaas, ketchup en uien waren op). De honger en dorst van de fans waren blijkbaar niet helemaal goed inschat vooraf. Niettemin: bier, water en burger voldeden aan de standaardeisen. 

aantal supporters tegenstander: 500

sfeer in het uitva

Goed hoor! Volop en afwisselend gezang. Tot nu toe was Lincoln echt zo'n club waarbij we helemaal geen beeld hadden, maar nu zullen we er toch met een behoorlijk positief gevoel naar afreizen (ooit). 

Conclusie

Hoewel Northwich momenteel geen betaald voetbal speelt en dus volgens de puristen niet mag worden meegenomen in de 92, was het erg leuk hier aanwezig te zijn. En je leert nog eens wat: zo blijkt Witton Albion de grote rivaal die 2 straten verderop speelt. Niettemin was een medewerker van die club zo aardig ons een lift te geven, mits we voor de uitclub zouden juichen! 

impressie

Voctoria stadium doemt op

Tweede ronde FA cup, live op ITV en dus reclame bij de cornervlag

Een volle main stand

actiemoment, we stonden zo dicht op het veld dat we bijna mee konden doen

De staantribune aan de overkant, aan de linkerkant...

...het grootste deel van de 500 Lincoln fans

en achter het andere doel stonden er ook nog wat

feest na de 1-1!

tja 1

tja 2...

1-3 verloren en toch een pitch invasion

clubshop, maar vandaag werd alleen bier verkocht

zelfs vanuit de toiletten was het spel te volgen, kom daar maar eens om in de premier league!

panorama van het stadion. Leuk om bezocht te hebben!

hoe kom je er?
Tja, we hadden een routebeschrijving maar eenmaal in de stad lukte het niet echt vlot. Toch bleek (op de terugweg...) dat het stadion wel degelijk aangegeven staat. Zo zou het ongeveer moeten: 
Leave the M6 at J19 and take the A556 towards Northwich. After three miles, turn right onto the A559 again towards Northwich. Then at the traffic lights just by the Ho King Chinese take away, turn right in the direction of Warrington. Then turn left at the crossroads by the Black Greyhound public house. Follow the road until the Renault Garage (Lookers), on the left, turn left into Wincham Avenue. The ground is at the bottom of the road on the right. There is a large car park at the stadium which costs £2 per vehicle

Clubinfo:
officiŽle website: www.northwichvics.co.uk
Capaciteit: 5.098 (seated 1.180)
Adres: Wincham Avenue, Wincham, Northwich, CW9 6GB
Telefoon:  01606 815200: