St. JAMES' PARK - NEWCASTLE UNITED

Ground nummer: 10

Bezocht: 29 december 2004
Wedstrijd: Ineens konden we via een collega van Stijn aan kaartjes komen voor Newcastle - Arsenal. Zeg dan nog maar eens nee... Weliswaar werd het door de korte termijn waarop we e.e.a. moesten regelen een duur tripje (lijnvluchten van British Airways zijn luxe, maar duur), maar dat was snel vergeten bij het betreden van St. James' Park. Dan kun je alleen maar geÔmponeerd rondkijken. Leuke bijkomstigheid: Twee jaar eerder hadden we beide clubs ook tegen elkaar zien spelen op Highbury. Nu dus tijd voor de "return". 

Newcastle United

Arsenal 

0

1

 

45. Vieira 0-1 

toeschouwers: 52.320

onze plaats in het stadion:

Millburn Stand upper tier (level 7) zicht op het veld
helaas geen camera meegenomen op deze reis. Deze
foto geeft ongeveer aan hoe het uitzicht was

(© Homesoffootball.co.uk)

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: In een woord overweldigend! Binnen het stadion heb je wel een groot verschil tussen twee tribunes van 2 en twee van 4(!) ringen. Die van twee leken wel erg klein vanaf ons hoge standpunt. Omdat het stadion ook nog eens wat hoger ligt heb je vanaf hoofdtribune een schitterend uitzicht over de stad Newcastle. Ondanks de hoge zitplaatsen heb je niet het gevoel dat je ver van het veld zit, omdat de tribunes steil oplopen.

sfeer: Wat tegenvallend, als er werd gezongen (maar dat was helaas niet zo vaak) klonk het prachtig, dat kan ook niet anders met 52.000 man. The Geordies zijn wel een vlug tevreden publiek, ze klappen hartstochtelijk voor een gewonnen ingooi of corner!

clubwinkel: Prachtige en zeer uitgebreide winkel, helemaal zoals het hoort bij een dergelijke club. De winkel had veel verschillende, goed betaalbare mutsen. Vier pond voor een mooie muts is een koopje.

catering: De catering was goed verzorgd met veel ruimte bij de verkooppunten in het stadion. De gekochte hamburger smaakte helaas naar weinig.

geschat aantal supporters tegenstander: 3000

sfeer in het uitvak: Ze zongen veel en hard. Als je op een woensdagavond met 3000 man 1800 kilometer reist (900 heen en terug), verdien je pluspunten. Mooi lied tegen manager Souness van Newcastle na de 0-1: "the sack, you're gonna get the sack".

hoe kom je er?
Wij zijn simpelweg per taxi vanaf het vliegveld gegaan, maar dat was omdat we pas een uur voor de wedstrijd landden... Als je wat meer tijd hebt en je komt met de eigen auto, dan de A1 en daarna de A184 volgen. Gewoon blijven volgen, uiteindelijk links de A189 op. De rivier Tyne oversteken via Redheugh Bridge. Je ziet het stadion dan al liggen. Rechtdoor de "dual carriageway" op (St James Boulevard). Die loopt naar het stadion.

tips: St. James' Park is een van de indrukwekkendste stadions van Engeland, maar de veelgeroemde supporters vielen deze wedstrijd nogal tegen. Het ligt midden in het centrum van de stad en is dus erg makkelijk bereikbaar. Let wel op: als je kaartjes hebt voor de bovenste ring (zoals wij hadden) moet je 14 trappen op. Kom dus vroeg en zorg voor een goede conditie! Het uitgaansleven in Newcastle is vermaard, plak dus in ieder geval een avondje Newcastle vast aan een wedstrijd op St. James'Park.

 

Clubinfo:
officiŽle website: www.nufc.co.uk
Capaciteit: 52,316 (all seated)
Adres: St. James' Park, Newcastle-upon-Tyne NE1 4ST
Telefoon No: 0191-201-8400
Fax No: 0191-201-8600
Ticket Office: 0191-261-1571