ELLAND ROAD - LEEDS UNITED

Ground nummer: 9

 

Bezocht: 31 oktober 2004
Wedstrijd: Deel twee van het tweeluik dit weekend. Na het bescheiden Rochdale volgde nu het fameuze, maar wel ver weggezakte Leeds United. Maar Elland Road heeft zo'n magische klank, dan maakt het niet uit dat ze niet meer op het hoogste niveau spelen, je wilt er gewoon heen!

Leeds United

Wigan Athletic

0

2

 

46. Mahon 0-1
52. Bullard 0-2 

toeschouwers:  27.432

onze plaats in stadion:

East stand upper tier zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Elland Road is echt een prachtig stadion. Nou vooruit, de hoofdtribune is eigenlijk iets te groot. De andere tribunes leken van buiten dan wel oud, maar bleken up to date. Nadeel: je hebt een beetje weinig zitruimte op de hoofdtribune, maar dat tref je wel vaker aan op dit soort steile stands.

sfeer: Leeds werd volkomen weggespeeld door Wigan, wat uiteraard ten koste ging van de sfeer. Wel was er vrij veel variatie in wat er gezongen werd (toen het nog goed ging). Maar na rust was het van Leeds' kant vlug gedaan.

clubwinkel: Erg groot en zeer uitgebreid aanbod, helemaal passend bij de (voormalige?) status van de club. Maar de producten zijn wel aan de prijs (caps voor 10 pond) zodat we uiteindelijk buiten iets gekocht hebben bij één van de vele stalletjes.

catering: Geweldig lekkere hotdogs buiten het stadion. Probeer het stalletje rechts van de hoofdingang, een echte aanrader! Binnen ook een goed assortiment en een vlotte bediening. Prima!

geschat aantal supporters tegenstander: 3500

sfeer in het uitvak: Wigan was al 15 wedstrijden ongeslagen en dat was te merken. Er werd 90 minuten aan één stuk door massaal gezongen. Bovendien was men vrij origineel en dat is leuk, want ook in Engeland wil men elkaar nog wel eens nazingen.  Leuk gevonden waren in ieder geval: "you're not famous anymore" "you're going down again" en "we're going up again".

 

impressies:

dat lijkt me duidelijk. Leeds United is een 
club met een grote naam en faam. Net als
het stadion zelf.

Billy Bremner is een held in Leeds en
wordt geëerd met een standbeeld. 

het uitvak, later gevuld met 3500 Wigan fans

vanaf de enorme hoofdtribune lijkt zelfs de
tweelaags Revie Stand wat klein!

hoe kom je er?

Elland Road staat goed aangegeven en ligt pal aan de M621. Vanuit het zuiden kom je via de M261 Leeds binnen en zie je het stadion vanzelf liggen. Vanuit het noorden (vliegveld) de A58 of A61 volgen richting centrum. Vervolgens de M621 volgen tot aan de kruising met de A643. Die weg komt uit op Elland road. Ook nu passeer je het stadion (en dat kun je écht niet missen...)

tip: Als je eens buiten Londen naar een wedstrijd wilt, is Leeds een absolute aanrader. Goed te bereiken (eigen vliegveld) genoeg parkeerruimte bij het stadion (al kost dat wel 5 pond), een gezellige (binnen)stad en een mooie, roemruchte club in een prachtig stadion.

 

Clubinfo:
officiële website: www.lufc.co.uk
Capaciteit: 40,204 (all seated)
Adres: Elland Road, Leeds, LS11 0ES
Telefoon: 0113-367-6000
Fax No: 0113-367-6050
Ticket Office: 0845-121-1992
Ticket Office Fax No: 0113-367-6055