PORTMAN ROAD - IPSWICH TOWN

Ground nummer: 11

 

Bezocht: 18 september 2005
Wedstrijd Dat leek ons nu eens een leuke: Ipswich-Norwich. Een derby die telt, want in dit deel van het land zijn de betaald voetbalclubs dun gezaaid. Hier wordt dus flink naartoe geleefd. En bovendien voor ons goed te doen in één dag, als je maar vroeg genoeg op de boot wilt stappen. En bij Ipswich denkt onze generatie toch meteen terug aan de ploeg met Arnold Mühren en Frans Thijssen die de UEFA cup won ten koste van (toen nog) AZ'67. Benieuwd of we daar nog wat van zouden terugvinden...

Ipswich Town

Norwich City

0

1

 

51. Huckerby 0-1

toeschouwers:  29.184

onze plaats in het stadion:

Greene King Stand upper tier zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Het stadion hinkt een beetje op twee gedachten. De tribunes achter de doelen zijn erg groot en modern. De oudere tribunes aan de lange zijden zijn beduidend kleiner en komen wat gedateerd over. Het is wat buiten verhouding. Verder is het een mooi compact stadion met, in ieder geval vanaf onze plaats, een perfect zich op het veld.

sfeer: Ipswich-Norwich is een echte derby, maar toch leek maar een deel van de thuisfans daarvan doordrongen. De sfeer moet komen van de fans op de North Stand, die gaan goed tekeer. De rest is erg rustig. Erg vriendelijk ook, er hangt een zeer ontspannen sfeer. Het mooiste voorbeeld kwam na de wedstrijd toen er in alle rust zeer uitgebreide signeersessies door spelers van beide ploegen werden gegeven. De supporters toonden alle respect voor de Norwichspelers. Kom daar in Nederland maar eens om na Ajax - Feyenoord.

clubwinkel: Heel erg groot (2 verdiepingen!) in de hoek tussen de Cobbold en de North Stand. Door de panoramaruiten kun je vanuit de shop op het veld kijken, erg bijzonder. Het assortissement is enorm, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verkocht. En gekocht! Het was er zeer druk. Het mutsenaanbod was erg uitgebreid maar niet extreem duur, we betaalden een gemiddelde prijs (8 pond) voor een mooie muts.

catering: Aan eten zijn we door de enorme rijen niet toegekomen, maar het aanbod was redelijk uitgebreid. Na afloop zijn we naar de Legends-bar gegaan die in de Greene King tribune is gebouwd. Daar werd prima bier getapt. 

geschat aantal supporters tegenstander: 2000

sfeer in het uitvak: Heel goed. De Norwichfans wisten dat deze wedstrijd niet verloren mocht worden en hebben hun club 90 minuten lang gesteund. Na de overwinning werd er uiteraard lekker gejend naar de Ipswichtribunes. Mooie song: "You're just a stand full of wankers!"

 

impressie

Het was een risicowedstrijd en tussen station en stadion wemelde het van de Bobbies

Deze Bobby (Robson) trainde Ipswich Town in de succesperiode. In 1981 werd  de UEFA cup gewonnen tegen AZ'67

De Ipswichfans zaten voor de wedstrijd nog massaal aan het bier, maar om 12 uur was het stadion bijna vol

2000 Norwichfans hadden het prima naar hun zin

hoe kom je er?
Het stadion is perfect bereikbaar per openbaar vervoer. Het ligt 5 minuten van het station. Vanuit Nederland kun je voor 70 of 80 euro een "go Londen" retour van Stenaline nemen waarmee je boot en treinreis (een kwartiertje vanaf Harwich haven) betaald hebt. Let op: kies bij je boeking voor Cambridge als eindstation en niet voor Londen Liverpool Street.

tips: Na afloop hebben we wat gegeten in de binnenstad. We wilden eerst bij een donkere kroeg naar binnen gaan, maar de zeer nadrukkelijk postende agenten er tegenover deden ons vermoeden dat hier de harde Ipswich kern wel eens kon zitten. We zijn toen maar naar een pizzeria aan de overkant gegaan (Zizzi's). Zeer aan te bevelen! Verder is Ipswich een rustig stadje.

 

Clubinfo:
officiële website: www.itfc.co.uk
Capaciteit: 30.300 (all seated)
Adres: Portman Road, Ipswich IP1, 2DA
Telefoon No: 01473-400-500
Ticket Office: 0870-111-0555