THE CITY GROUND - NOTTINGHAM FOREST

Ground nummer: 27

Bezocht: 15 augustus 2010

Wedstrijd: Yes, een nieuw seizoen en dan meteen beginnen met deze knaller! Een duel tussen twee clubs waar de geschiedenis vanaf spat maar die het in het tijdperk van het grote geld niet hebben kunnen bijbenen. Recentelijk speelden ze beiden zelfs in league one, maar die schande is uitgewist. Voor Leeds was het de eerste uitwedstrijd na de terugkeer in de Championship. Dat hebben ze geweten bij Forest, er waren ruim 4.200 Yorkshireman meegekomen naar Nottingham. 

Nottingham Forest

Leeds United

1

1

1-0 Blackstock (9)

1-1 Sam (36)

toeschouwers: 24.986

onze plaats in het stadion

Main stand, B lower zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

Voor een animatie van het zicht vanaf onze plaatsen: http://www.3dcityground.com/main/b1%20lower.htm 

indruk stadion

The City Ground is een heerlijk stadion op een mooie plek aan de rivier Trent. En met de natte droom van de groundhopper: vanuit de City Ground kun je vanaf bepaalde plaatsen de lichtmasten van Meadow Lane (van Notts County) zien liggen. De twee clubs worden slechts van elkaar gescheiden door de rivier en een paar op instorten staande pakhuizen. Het stadion is een mooie verzameling van 4 verschillende tribunes. De Trent End is gebouwd voor het EK 1996, de Brian Clough Stand is indrukwekkend en de Bridgford Stand is bijzonder omdat hij halverwege verlaagd is. Dat moest om de achterburen nog een beetje zon in de tuin te geven. De Main Stand als oudste en (dus) kleinste tribune. In de City Ground heb je het gevoel in een echt voetbalstadion te zitten en met een sfeertje als tijdens deze wedstrijd is het dan helemaal top. Rondom de wedstrijd is het goed toeven in de vele pubs of gewoon aan de boorden van de rivier. Op deze zomerdag was dat zeker het geval. Voor ons was het extra leuk omdat we Joris, de man achter de prachtige doing the 116 website ontmoetten en onze ervaringen uit konden wisselen.  

sfeer

Zoals gemeld hing er een fantastische sfeer, zeker in de eerste helft en in het laatste kwartier. De fans van Leeds hebben we al vaker aan het werk gezien en het blijft een fenomenaal legioen. Wij zaten echter op een plek tussen de fanatieke Forest aanhang, waar het geluid je af en toe ook echt om de oren sloeg. Veel en afwisselend gezang en zeer fanatiek meelevend. Je moest schreeuwen om elkaar te verstaan en na de wedstrijd was ik dan ook schor. Dat had ik er graag voor over.

clubwinkel

Forest heeft een mooie grote clubwinkel, met aandacht voor de geschiedenis (de replica van de Europa Cup 1! ), maar met een heel groot nadeel. Misschien omdat het augustus was, maar er was geen muts te krijgen! Voor de Ray Wilson factor een stevig minpunt. Buiten het stadion waren er gelukkig wel mutsen voor een nette 6 pond. En er was nog veel meer te krijgen, waarbij duidelijk werd dat ze hier weinig ophebben met Derby County. In de clubshop vond ook nog een signeersessie plaats. Steve Hodge, opgeleid bij Forest en daar goed voor 50 goals in 206 wedstrijden en ook met een verleden bij Leeds - 10 doelpunten in 54 wedstrijden -, signeerde zijn boek. Leuk om mee te maken. 

catering

Het is onmogelijk van de honger om te komen bij Forest. In het stadion is het aanbod zoals bij de meeste andere clubs, maar daarbuiten wemelt het werkelijk van de hamburger / friettenten. En er zijn bovendien meer dan genoeg pubs in de buurt voor als je iets meer wilt. Wij hebben perfect ontbeten (meer gebruncht, het was na tienen) in de Monkey Tree, op een paar honderd meter van het stadion. 

aantal supporters tegenstander: 4.240

sfeer in het uitva

Tja, Leeds. Wat een publiek! Ze zingen het zelf al: We Are Leeds en dat zegt het helemaal. Zoals dit legioen hebben we er nog geen ander meegemaakt. Massaal aanwezig, nu met 4240 man de volledige onderste ring van de Bridgford stand innemend. En altijd achter de eigen ploeg. Waar je bij andere clubs (ook bij Forest) vaak liedjes tegen de tegenstander hoort, gaan zij alleen voor hun eigen club. Nadat Leeds in het eerste half uur volledig van het veld werd getikt, besloten ze er nog eens extra voor te gaan. De geweldige aanmoedigingen hielpen de club er mee bovenop, waarna de logische gelijkmaker volgde. Als de term "12e man" nog niet bestond, zou hij voor deze mensen moeten worden bedacht. 

Conclusie

Een heerlijk middagje uit, deze Forest-Leeds. De City Ground is een prachtig stadion wat ook nog eens heel erg mooi ligt. Een hele dikke aanrader en tot nu toe eentje voor in de top 5 van de Ray Wilson hitlijst. Nu nog wat mutsen in de winkel en we zijn helemaal tevreden. 

impressie

vanaf de Trent Bridge kijk je het stadion in

 en vanaf de oever zie je Meadow Lane liggen

Genoeg tijd voor een kijkje bij de oudste league club ter wereld (uit 1862)

en voor een rondje rond the City Ground. Om deze mensen nog 
wat zon te geven heeft de Bridgford stand zo'n vreemde knik.

de leiding was vandaag bij hen in handen

en de wedstrijd was live op Sky

Robin Hood had zin in het nieuwe seizoen

we zaten in het vak met boefjes en boefjes in wording, deze twee mannetjes waren de hele wedstrijd stoer aan het doen, en papa was maar wat trots.

de Trent End zal vol

De Brian Clough Stand grotendeels

En de Bridgfordstand was boven gevuld met Forest aanhang en onder met die van Leeds

de ene tekst is wat mooier dan de andere...

er werd ook nog gevoetbald

scrimmage voor het doel van Forest, maar het bleef 1-1

leidde tot een opstootje

wij hadden natuurlijk een zwak voor deze nummer 6

en nog wat panorama's

1. vanaf de Trent Bridge, links Notts County, rechts Nottingham Forest

2. een lege Cty Ground

3. en een volle

hoe kom je er?

Vanaf Stansted (wij kwamen met de auto) de A1 volgen tot Gratham, dan de A52 naar Nottingham pakken. In Nottngham meteen de A6011 nemen en het stadion ligt vlak voor de rivier. Bijna niet te missen. Parkeren kan in de omgeving als je een beetje op tijd bent. Uitsupporters mochten parkeren op de parkeerterreinen van Notts County (!).

Clubinfo:
OfficiŽle website: www.nottinghamforest.co.uk
Capaciteit: 30.602 (all seated)
Adres: City Ground, Nottingham, NG2 5FJ
Telefoon: 0115 982 4444
Ticket Office: 0871 226 1980