RICOH ARENA- COVENTRY CITY

Ground nummer: 19

 

Bezocht: 2 februari 2008
Wedstrijd: Omdat het weer eens tijd werd om naar Engeland te gaan en we een dagtrip zochten, besloten we naar Coventry te gaan. Bij tegenstander Barnsley hadden we geen echt idee, maar het logo stond ons wel aan. We besloten ons maar te laten verrassen

Coventry City

Barnsley

4

0

37. Best 1-0
70. Gray 2-0
75. Tabb 3-0
84. Best 4-0

 

toeschouwers: 16.449 

 

onze plaats in het stadion:

Tesco East stand zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Een mooi stadion van binnen, maar op het moment net wat te groot voor deze club.  Het zat maar half vol en dat is altijd jammer. Wel erg mooi is dat de tribunes heel ver doorlopen. Met een capaciteit van 32.500 had je er makkelijk een twee ringen stadion van kunnen maken, maar dat is niet gebeurd. Als het vol zit, moet het prachtig zijn als de mensenmassa een kleine 50 rijen omhoog loopt. Maar nu raken ze wat verloren in het geheel, dat is jammer. Binnenin doet de omloop aan als een fabriekshal, zeker als je vroeg bent en het leeg is. Een plafonnetje zou hier wonderen doen voor de sfeer. 

Van buiten is de Ricoh Arena bijzonder, het is geen standaard nieuwbouw-blokkendoos. Wel erg jammer dat het stadion is weggestopt op een industrieterrein met zo'n treurig stemmend winkelcentrum ernaast. Je mist de pubs in de directe omgeving en de naar het stadion wandelende mensenmassa's. 

sfeer: Coventry heeft geen echte tribune waar de zaak wordt aangejaagd. Dat zou de northstand kunnen zijn, die zit ook redelijk vol, maar er komt niet zo heel veel los. Soms wordt het gezang ingezet vanaf de tribune naast het uitvak, waar de Coventry boefjes staan. Maar dat zijn er dan weer wat weinig. Toch merk je dat er door de dakconstructie wel meteen een mooi geluid ontstaat als er gezongen wordt. Naarmate de wedstrijd vorderde was dat natuurlijk steeds vaker het geval, waardoor het nog wel een gezellige boel werd. Ook "Chelsea dagger" van The Fratellis als goaltune helpt daar bij!

clubwinkel:  Eigenlijk iets kleiner dan verwacht in zo'n groot stadion. Wel met de geŽigende shirts, mokken, dvd's en noem maar op. Ook een behoorlijke variŽteit in mutsen, al waren die wel duur. 10 pond is boven het Ray Wilson mutsengemiddelde!

catering: Heel goed verzorgd, met meer dan voldoende bedienend personeel. De koffie was zwart(!), de "one foot hotdog" inderdaad groot en smakelijk. Gewoon goed geregeld bij Coventry.

geschat aantal supporters tegenstander: 350

sfeer in het uitvak: In het begin prima, de eerste 20 minuten zorgde Barnsley voor de sfeer. Na de 2-0 sloeg werd de sfeer in het uitvak grimmig, met wat arrestaties en kleine vechtpartijtjes. Tegen het eindsignaal was meer dan de helft al op de terugweg naar het noorden.

 

impressies:


daar doemt ie op, de Ricoh Arena.


vervoer op stand deze keer, de huurmaatschappij had onze FiŽsta 
gratis omgezet in een Audi A6, waarmee de 200 km van 
Stansted naar Coventry wel heel comfortabel werden

tijd voor een hapje en een drankje op de omloop

en daarna inspecteert Stijn ons vak

de stoeltjes wachten nog geduldig op hun baasjes, maar ongeveer de helft zou onbezet blijven

mooi stadion!Maar is het nu van Cardiff City, 
Chester City of Coventry City?


De Barnsley fans

en de Skyblues

De Arena om half 2


en om 3 uur

hoe kom je er?
Het stadion ligt aan de noordrand van de stad. Vanaf de M6 afslag 3 nemen en je rijdt er tegenaan. Als je er toch voorbij rijdt, staat het stadion goed aangegeven op de borden in de stad zelf. 

tips:
Wij parkeerden bij het stadion, maar dat is duur, je kunt beter wat verder weg gaan staan en dan gaan lopen. Dan heb je wellicht ook kans dat je een pub tegenkomt, want in de directe omgeving zoek je daar tevergeefs naar. En verder is een dagje Coventry prima vermaak, een sympathieke club in een mooi stadion. Het is te hopen dat ze weer eens naar gemiddelden van 25.000 toeschouwers  gaan, dan zal het ongetwijfeld erg spoken in deze arena.

 

Clubinfo:
OfficiŽle website:www.ccfc.co.uk
Capaciteit: 32.500 (all seated)
Adres: Phoenix Way, Foleshill, Coventry, CV6 6GE
Telefoon: 0870-421-1987