THE VALLEY - CHARLTON ATHLETIC

Ground nummer: 14

 

Bezocht: 28 januari 2006
Wedstrijd: Onze allereerste FA cup wedstrijd, en dan nog wel een echte derby tussen Charlton Athletic en de buren (aan de overkant van de Thames) van Leyton Orient. Omdat het voor de O's de wedstrijd van het jaar was, hadden we natuurlijk kaarten geregeld voor het uitvak.  

Charlton Athletic

Leyton Orient

2

1

7. Fortune 1-0

90. Bothroyd 2-1

53. Steele 1-1

4e ronde FA cup
toeschouwers
: 22.029

onze plaats in het stadion:

Jimmy Seed stand (away end) zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

 

indruk stadion: Wat een geweldig stadion! Zowel van binnen als van buiten is het prachtig. Omdat wij op de 
enige oude en afwijkende tribune zaten hadden we zicht op de 3 andere tribunes en die zijn fantastisch:  

sfeer: Voor de Addicks (Charltonfans) was het een wedstrijd waarin ze alleen maar konden verliezen. In het begin was het dan ook tam van hun kant, zeker na de snelle 1-0 hadden ze het idee dat het allemaal wel goed kwam. Pas toen een replay dreigde werd de thuisploeg vooral vanaf de North stand wat fanatieker aangemoedigd.

clubwinkel: Prima, een ruim aanbod en voor de mutsenliefhebber een walhalla... veel mutsen voor weinig geld, bij Charlton hebben ze het begrepen!

 

catering: Ook perfect, goede koffie en een prima smakende (en enorme) hotdog hebben me de middag en avond doorgeholpen. Verder was de bediening verschrikkelijk aardig. 

 

 

geschat aantal supporters tegenstander:  6.000

sfeer in het uitvak: In één woord fenomenaal. Voor de Orientfans was het de wedstrijd van het jaar (de eeuw?) en dat was te merken. Om dit vanuit het uitvak te mogen meemaken was een voorrecht. De vreugde na de gelijkmaker was onbeschrijfelijk, het lawaai ook. Dit publiek verdiende niet dat Charlton er in blessuretijd nog met de winst vandoor ging. Wij zijn in ieder geval een beetje Orientfan geworden en gaan dan ook zeker een keer naar Brisbane Road.

impressie

onze eerste FA cup match!

mooi stadion, mooi logo, mooie club!


aan de overkant van de Thames doemt 
de City met Canary Wharf op

onze tribune deze middag

En vol ziet het er zo uit:

Hoe kom je er?

Charlton ligt in zuidoost Londen, vlak bij de Thames. Er is een treinstation om de hoek dat Charlton heet. Dat moet dus lukken. 
Met de auto volg je de A206 (soort binnering) en dan zie je The Valley na verloop van tijd vanzelf liggen. Parkeren kan o.a. 
gratis op het Makroterrein in de buurt of tegen betaling (5 pond) een klein stukje dichterbij. 

tips: Doen! The Valley is een prachtstadion. Charlton is misschien niet zo fancy als Arsenal, Chelsea of Spurs, maar zeker zo sympathiek. Bovendien is er makkelijk aan kaarten te komen omdat het stadion lang niet altijd is uitverkocht. 

 

Clubinfo
Capacity: 27,111 (all seated)
Address: Floyd Road, Charlton, SE7 8BL
Main Telephone No: 020-8333-4000
Main Fax No: 020-8333-4001
Ticket Office: 020-8333-4010
Ticket Office Fax: 020-8333-4011