CARDIFF STADIUM- CARDIFF CITY

Ground nummer: 29

 

Bezocht: 7 november 2010

Wedstrijd: Er zijn van die "must see" wedstrijden in het leven van een groundhopper. Hoog op ons lijstje stond de Merseyside derby, maar kort daarachter kwam deze wedstrijd, de clash van Zuid Wales. Twee gezworen vijanden op en buiten het veld, de hoofdstad tegen de provincie en met een gewelddadige geschiedenis tussen de supportersgroepen. De politie-inzet was dan ook fors vandaag. Maar wij hadden nergens last van, de ontvangst was geweldig en gastvrij. En in de pauze werden we dankzij Andy Evans ook nog eens omgeroepen als "Stijn and Gert from the Netherlands, on their way towards the 92". Toch genieten...

Cardiff City

Swansea City

0

1

 

0-1 Emnes (75)

toeschouwers: 26.049

onze plaats in het stadion

Ninian stand, block 111 zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

indruk stadion

Cardiff City is voor de groundhoppers nog steeds onlosmakelijk verbonden met Ninian Park. Helaas heeft de club een paar jaar geleden de overstap gemaakt naar het Cardiff Stadium, dat letterlijk aan de overkant van de straat ligt. Het stadion wordt gedeeld met de lokale rugbyclub, maar is van binnen toch een echt voetbalstadion. Het is modern en dus van alle gemakken voorzien, maar niet steriel. Van buiten is het daarentegen gewoon lelijk. De eigen fans noemen het ook wel het Lego stadion en dat is niet meer dan logisch. Maar de binnenkant is zoals gezegd prima.

sfeer

Electric! Zeker voorafgaand aan de wedstrijd was het onmogelijk om niet meegezogen te worden in de zinderende sfeer in het stadion. Ook tijdens de wedstrijd bleef het geweldig met een enorm lawaaiige Canton Stand aan onze rechterhand. Pas na de 0-1, die er wel aan zat te komen, werd het even wat minder van Cardiff kant, maar waren de Swanseafans dan weer volop te horen. Het was dus 90 minuten lang genieten.

clubwinkel

Die is zoals je mag verwachten in een nieuw stadion groot en uitgebreid qua collectie. Weliswaar wordt hij gedeeld met de rugbyclub, wat we bij Wycombe ook al eens hadden meegemaakt, maar er was nog genoeg bluebirds parafernalia te krijgen. Mutsen waren wel erg duur, 10 pond, maar buiten was er voor 6 pond een heel mooi, niet officieel exemplaar te scoren.  

catering

De catering is prima, de grote omloop onder de tribune, die helemaal open is waardoor je overal naartoe kunt (alleen de sectie voor Swansea was verstandig genoeg tijdelijk afgeschermd) en er is genoeg te krijgen. De kwaliteit van de hamburger en de balti pie was standaard, maar dat is dus ook wat je verwacht. 

aantal supporters tegenstander: 1.820

sfeer in het uitva

Waarschijnlijk erg goed, maar ik kon ze niet horen door het lawaai van de Cardiff fans. Wel waren de provocerende union jacks prominent aanwezig, want de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Pas na de 0-1 waren ze ook voor mij te horen en toen zat de sfeer er uiteraard goed in. 

Conclusie

Dit was een prachtervaring. Net als in Wrexham werden we weer enorm warm welkom geheten. De pre-match pints in de Ninian Park pub smaakten prima, en de Cardiff speldjes die we kado kregen van Dave worden gekoesterd. De sfeer bij deze wedstrijd overtrof die van de andere derbies waar we tot nu toe bij aanwezig waren en dat waren toch niet de minste. Cardiff - Swansea is een absolute aanrader en we zijn erg benieuwd naar Swansea - Cardiff. Die gaan we vast ook een keer bezoeken!

impressie

We hadden de auto in het centrum van Cardiff geparkeerd voor een wandelingetje van 25 minuten naar het stadion

Het Milennium stadion was tijdens de verbouwing van Wembley enkele jaren gastheer van de Cup Final en de dag voor deze wedstrijd nog uitverkocht voor de rugbytopper tussen Wales en AustraliŽ.

eerst een rondje langs het "legostadion"

of officieel het Cardiff City Stadium

Welsh is niet te volgen

dit konden we dan weer wel lezen

genoeg politie, en voor mij als paardenliefhebber de kans voor een foto die mijn twee hobby's bijna in zich verenigt

Hier stond tot voor kort het oude Ninian Park

alleen het hek is nog over

dus daar wilden we vereeuwigd worden met Andy, onze gastheer voor vandaag

Maar tevoren eerst indrinken in dit bolwerk van hardcore Cardiff fans

daarna werd het tijd om naar binnen te gaan en te genieten van het stadion. Dit is de Canton End

de Grandstand

en, een tijdje later, het volgepakte uitvak

met daarnaast de Grange stand, ook bomvol

The Old Firm leeft voort in Wales

De Canton was inmiddels "packed to the rafters"

de eerste helft speelde Cardiff onze kant op, maar scoren kwam er niet van, ook niet uit deze corner

na rust kwamen de Swansea aanvallen onze kant op en die waren succesvoller

al eerder besloot een Cardiff fan over te steken richting Swans, maar hij haalde het net niet

hem wacht een stadionverbod en een niet misselijke boete

zelfs het leger was aanwezig, al waren de Welsh Guards er puur symbolisch. Wij vonden de geit wel mooi

Cardiff City Stadium een uurtje voor de wedstrijd

en net voor de aftrap

hoe kom je er?

Wij hebben de auto in het centrum geparkeerd om de verstopte wegen na afloop te ontwijken. Vanuit het centrum loop je langs het centraal station (Wood Street) Ninian Park Road af. Dan onder het spoor door en je bent er in een dikke 20 minuten wandelen. Ongetwijfeld kun je je auto ook dichter in de buurt parkeren. Maar het was prachtig weer dus wij vonden het prima zo.

Clubinfo:
OfficiŽle website: www.cardiffcityfc.co.uk
Capaciteit:26.828
Adres: Leckwith Road, Cardiff, CF11 8AZ
Telefoon: 0845 365 1115
Ticket Office: 0845 345 1400