ASHTON GATE- BRISTOL CITY

Ground nummer: 28

Bezocht: 6 november 2010

Wedstrijd 

Op zich was dit geen affiche waar de gemiddelde voetbalfan van wakker ligt. Wij zagen hem ook een beetje als warming up for the South Wales derby die een dag later op ons programma stond. Niettemin waren we erg benieuwd, want hoewel nog redelijk vroeg in het seizoen was dit al een echte degradatiekraker. Bovendien heeft mijn clubje Willem II vriendschapsbanden met Bristol City en was ik dus benieuwd naar Ashton Gate.

Bristol City

Preston North End

1

1

1-1 Jones (og) (71)

0-1 Hume (2)

 

toeschouwers: 14.429

onze plaats in het stadion

Dolman Stand, block F zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

indruk stadion

Ashton Gate is nog een leuk, beetje ouderwets voetbalstadion. Verschillende tribunes met de Dolman Stand en Atyeo Stand als nieuwere elementen. De Wedlock en Williams Stand zijn ouder, waarbij de kleine "tussentribune" tussen de Williams en Atyeo Stand curieus is. Wij zaten op de Dolman stand, lekker onderaan op de tweede ring waar het zicht echt prima was.  

sfeer

Preston kwam snel op voorsprong, wat de sfeer even minder maakte. Maar onder aanvoering van de fanatieke fans op de Wedlock stand kwam de sfeer er toch weer behoorlijk in. Zeker na de gelijkmaker was het op het laatst nog volop genieten. 

clubwinkel

De club heeft een mooie nieuwe clubwinkel met een leuke uitgebreide collectie. Zelf vond ik de Bristol City tuinkabouters erg leuk, maar daar zou mijn wederhelft thuis toch echt niet van gecharmeerd zijn. Die bleven dus maar in het schap. De prijzen van de mutsen waren verbazingwekkend: 15 pond! Gelukkig waren ze buiten het stadion voor een nette 6 pond verkrijgbaar.

catering

De hamburgers buiten het stadion waren stukken minder dan die daarbinnen. Echt uitgebreid was het aanbod niet, en omdat Ashton Gate wat ouder is zijn er ook niet zoveel verkooppunten. Maar het voldoet aan de basisvoorwaarden van de groundhopper. Voor de wedstrijd hebben we overigens wel prima kunnen drinken en voetballen kunnen kijken in de BS3 bar. Hij is wel alleen voor thuisfans, je moet je kaartje laten zien bij binnenkomst.

aantal supporters tegenstander: 363

sfeer in het uitva

Ze waren niet met veel, maar door de constructie van de Wedlock stand met het lage dak, kun je ook met weinig mensen veel sfeer maken. En omdat Preston het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stond, bleef de sfeer ook goed. Het was opvallend dat de Preston fans erg verspreid in het uitvak zaten, maar toch veel samen zongen. 

Conclusie

Ashton Gate is een mooi stadion voor een club in de Championship of league one. Het wordt wat oud, maar dat maakt het ook weer charmant. Er zijn plannen voor een verplaatsing, iets waar de supporters van gruwen en dat kan ik me goed voorstellen. Ik zou Bristol City wel eens willen zien spelen tegen een rivaal, dan zou het wel eens mooi kunnen spoken in Ashton Gate. 

impressie

Dat is duidelijk

maar voor de zekerheid nog een keer: Bristol City FC

knuffelmascotte!

maar verder mag er niet veel!

De Dolman stand vanaf de tweede ring

en vanaf het veld

de Wedlock stand waar de fanatieke Cityfans staan

De hoofdtribune, de Williams Stand 

Een volle Williams...

en redelijk volle Wedlockstand

Er waren 363 mensen meegekomen uit Preston

een volle Atyeo stand

En dan nog dit bijzondere tribunetje. Bleef helaas leeg tijdens de wedstrijd.

David James is inmiddels 40 en keept nu voor Bristol City

spelmoment

en een panorama van Ashton Gate

 

hoe kom je er?

In tegenstelling tot de meeste stadions staat Ashton Gate niet echt goed aangegeven. Neem vanaf de M5 Junction 18, reis verder over de Portway (A4) en volg de borden voor Bristol Airport/Taunton (A38). Na de brug (Brunel Way), linksaf naar Winterstoke Road en dan ligt het stadion aan je linkerhand.

Clubinfo:
OfficiŽle website: www.bcfc.co.uk
Capaciteit: 21.479
Adres: Ashton Road, Bristol, BS3 2EJ
Telefoon:0871 222 6666