BRAMALL LANE- SHEFFIELD UNITED

Ground nummer: 3

 

Bezocht: 28 december 2002
Wedstrijd: Twee dagen na ons bezoek aan Sheffield Wednesday was het de beurt aan het kleinere en wat onbekendere broertje United. De Blades (vernoemd naar de zwaarden in het logo) ontvingen op Bramall Lane Coventry City.

Sheffield United

Coventry City 

0

0

   

toeschouwers: 20.465

 onze plaats in het stadion:

Hallam FM Kop zicht op het veld

Ground layout kindly provided by the Football Ground Guide website

indruk stadion: Oud, maar midden in een woonwijk met pubs rondom, iets wat je hoopt als je naar Engeland gaat. 

Binnen was het wel gemoderniseerd. Het zicht was prima, ook achter het doel. Minpuntjes: weinig beenruimte, maar dat kan ook niet anders op een single tier tribune met 10.000 plaatsen. Het stadion heeft maar 2 dichtgebouwde hoeken, waarvan een met een kantoor. Dat wil je dus niet zien, dat doen ze maar in nepstadions op industrieterreinen in Nederland (NAC, Vitesse etc.).

sfeer: Als ze zingen dan hard, massaal en fanatiek. Al stokt een lied soms halverwege en dat is jammer. Sheffield United is de "kleine" club van de stad en dat maakt de supporters des te fanatieker. Iedereen blijft tot het eind, en de club heeft een geweldige speaker die de sfeer perfect aanvoelt.

clubwinkel: redelijk groot maar wat onoverzichtelijk. Mutsenaanbod was prima maar duur (8 pond). Wel een originele plastic zak, die je als een schoudertas kunt gebruiken.

catering: Zwarte koffie, hoera! Geen verkooppunten op de Kop. Je moet naar beneden voor een klein keetje met (lekkere) hamburgers. En dat terwijl er 10.000 mensen op die tribune kunnen. Hier wreekt zich de ouderdom van het stadion. Dat kan dus beter.

geschat aantal supporters tegenstander: ca. 2.000

sfeer in het uitvak: Niet al te bijzonder. Best veel volk, maar weinig toegevoegde waarde. Het was er ook niet echt de wedstrijd naar.

impressie

Bramall Lane is omgeven door pubs,
The Sportsman is aan te bevelen

Het is allemaal niet zo gelikt en zeker van buiten
is Bramall Lane niet bijzonder

Van binnen is het wel mooi! Rechts de  Hallam FM Kop. Wij zaten in het linkerpootje van de U

Hoe kom je er?

Sheffield heeft een cityring, de A621. Volg de borden richting Bakewell, het stadion ligt daar een paar honderd meter vandaan,aan Bramall Lane dus... Parkeren kan in de straten rond het stadion. Hoe vroeger je bent hoe beter. Wij waren er een paar uur tevoren en hebben ongeveer om de hoek kunnen parkeren.

tips: Kom op tijd en kijk eens in de buurt rond. Bramall Lane is echt een nog stadion midden in de wijk, met aan alle kanten pubs. We bezochten The Sportsman, waar bleek dat je ook om 12 uur 's middags al geacht wordt aan het bier te zitten. Koffie werd niet geserveerd door de barjuffrouw. Die was trouwens alleen is al de moeite van het bezoek waard, een van de weinige echt mooie Engelse vrouwen die we tijdens onze reizen ontmoet hebben.

 

 

Clubinfo
officiŽle website: www.sufc.co.uk
Capaciteit: 30,936
Adres: Bramall Lane, Sheffield, S2 4SU
Telefoon No: 0870-787-1960
Fax No: 0870-787-3345
Ticket Office: 0870-787-1799